Smacznie i zdrowo

Strona poświęcona zdrowemu trybowi życia

Sałatka z mango, wędzonym łososiem i orzechowym sosem

 

Składniki na 3 porcje:

  • Komosa ryżowa - szklanka
  • Mango - sztuka
  • Wędzony łosoś - ok. 150g
  • Suszone pomidory w oliwie - 6 sztuk
  • Kalafior - 3 szklanki
  • Natka pietruszki - 3 łyżki


Na sos:

  • Masło orzechowe - 3 łyżeczki
  • Woda - 3 łyżki



Sposób przygotowania:

  • Komosę dokładnie opłukaj gorącą wodą i ugotuj w 2 szklankach wody (ok. 15 minut, do wchłonięcia płynu).
  • Łososia porwij na mniejsze kawałki.
  • Kalafior podziel na różyczki i ugotuj na parze (ok. 15 minut).
  • Mango, pomidory i natkę pokrój.
  • Wymieszaj składniki.
  • Masło orzechowe zmiksuj z wodą na gładki sos i polej nim sałatkę.

 

Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved.